Ethiopia Yirga

Otkrijte magiju jedne od najcenjenijih etiopskih kafa. Krajevi u kojima se uzgaja ova kafa poznati su po velikim nadmorskim visinama od 1.600-1.900 mnv, velikim kišama, umerenim temperaturama i savršenom tlu za proizvodnju kafe. Slično kao Yirgacheffe, kafe Sidamo su poznate po složenoj, limunskoj kiselosti i srednjem telu.

Sorte koje se uzgajaju u ovoj oblasti, ubrajaju se u najkvalitetnije etiopske kafe. Ovu vrstu karakterišu citrusi agruma, slatke cvijetne note jasmina i lavande, sa završetkom čokolade

1.000,00 RSD4.000,00 RSD

  Reset options
Šifra proizvoda: 1012 Kategorija:
Nivo prženja

2 od 5

Skala prženja

Light Medium

Neto

1000g, 250g

Opis

Ethiopia Yirga je jedna od najcenjenijih sorti kafe koja dolazi iz Etiopije, zemlje koja je poznata po svojoj dugu tradiciji uzgoja i proizvodnje kafe. Ova regija se nalazi u južnom delu zemlje, južno od glavnog grada Adis Abebe. Yirga se ističe po svojim izuzetnim karakteristikama koje je čine jedinstvenom i neodoljivom.

Jedna od ključnih karakteristika kafe iz Yirge je visoka nadmorska visina na kojoj se uzgaja, između 1.600 i 1.900 metara nadmorske visine. Ove nadmorske visine zajedno sa velikim količinama kiše i umerenim temperaturama pružaju idealne uslove za uzgoj kvalitetnih kafnih zrna. Tlo u ovoj oblasti je takođe savršeno za proizvodnju kafe.

Ethiopia Yirga je poznata po svojoj složenoj, limunskoj kiselosti i srednjem telu. Ukus ove kafe je bogat i intenzivan, sa izraženim notama citrusa, posebno agruma. Osim toga, primećuju se slatke cvetne note jasmina i lavande koje pružaju jedinstvenu aromu. Na kraju, kafa iz Yirge ostavlja slatko i prijatno osećanje čokolade na nepcima.

Priprema Ethiopia Yirga kafe može se prilagoditi vašim željama i preferencijama. Možete je pripremati kao espreso ili filtriranu kafu, koristeći metode poput Aeropressa ili pour-over. Bez obzira na način pripreme, možete očekivati ​​da ćete uživati ​​u jedinstvenom ukusu i aromi koju pruža Ethiopia Yirga kafa.

Ethiopia Yirga je kafa koja se visoko ceni zbog svoje kvalitete i autentičnosti. Njena složena kiselost, bogate note citrusa i slatkih cvetova pružaju nezaboravno kafansko iskustvo. Uživajte u svakom gutljaju i otkrijte čaroliju i bogatstvo Ethiopia Yirga kafe, jedne od najprestižnijih etiopskih sorti.

Isporuka

Dostava van teritorije Republike Srbije

 • Dostava van teritorije Republike Srbije se naplaćuje
 • Očekivano vreme dospeća pošiljke do carine zemlje poručioca je do 7 dana
 • Dostavu obavljamo Poštom Republike Srbije
 • Povrat robe se vrši isključivo u slučaju reklamacije
 • Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod: oštećen (pre preuzimanja od strane kupca), nekompletan, ne odgovara specifikaciji narudžbine

Molimo Vas da imate u vidu da je pri međunarodnoj isporuci (van teritorije Republike Srbije) primalac pošiljke odgovoran za sve eventualne carinske i druge troškove regulisane zakonima zemlje primaoca, o kojima se možete informisati kod nadležnih službi dotične zemlje.

Dostava na teritoriji Republike Srbije

 • Dostava na teritoriji Republike Srbije se naplaćuje i obavlja se po principu "danas za sutra", a najkasnije u roku od 5 radnih dana. U slučaju akcijskih popusta moguće je produženje roka isporuke i do 10 radnih dana.
 • Dostavu obavljamo u saradnji sa kurirskom službom Bex, Post Express i City Express
 • Povrat robe se vrši isključivo u slučaju reklamacije
 • Prilikom uplate otkupnog iznosa, kupac plaća proviziju za usluge novčanog poslovanja (za iznos do 3.500,00 dinara provizija iznosi 45,00 dinara; za iznos uplate preko 3.500,00 dinara provizija iznosi 1% od iznosa uplate).
 • Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod: oštećen (pre preuzimanja od strane kupca), nekompletan, ne odgovara specifikaciji narudžbine

Pogledajte još...